سولفاته شدن باتری خودرو یکی از مشکلاتی است که امروزه بسیاری از رانندگان با آن مواجه میشوند. اگر شما هم از سولفاته شدن باتری ماشین رنج میبرید یا تنها میخواهید از این مشکل جلوگیری کنید، این مقاله برای شماست. سولفاته شدن باطری خودرو یکی از عواملی است که میتواند عملکرد باتری شما را به شدت کاهش دهد و در نهایت به خرابی آن منجر شود. در این مقاله به بررسی علل و علائم سولفاته شدن باطری خودرو خواهیم پرداخت و راهکارهایی برای جلوگیری و درمان آن ارائه خواهیم کرد.
اما این سولفانه شدن باتری ماشین که این روزها راجع به آن میشنویم چیست؟ سولفاته شدن باتری ماشین در واقع به تشکیل کریستالهای سفید یا خاکستری رنگ روی قطبهای باتری گفته میگویند که در نتیجه واکنشهای شیمیایی اتفاق می افتد و باعث کاهش عملکرد باتری و در نهایت خراب شدن باتری میشوند. همانطور که میدانید باتری یکی از قطعات کلیدی در خودرو است که در استارت زدن و تامین انرژی لوازم برقی خودرو نقش مهمی دارد. اگر باتری دچار مشکل شود، تمام سیستمهای برقی خودرو دچار اختلال خواهند شد. که این میتواند دلایل مختلفی از جمله شارژ ناکافی یا طولانیمدت، دمای بالا یا پایین، یا استفاده از باتریهای بیکیفیت رخ دهد.پس متوجه تاثیر سولفاته شدن باطری بر عملکرد خودرو نیز شدید.
🔺👈محتوای پیشنهادی : برای اطلاعات بیشتر راجع به آموزش تعویض باتری ماشین کلیک کنید.
نشانه های سولفاته شدن باتری خودرو
در زیر به نشانه های سولفاته شدن باتری ماشین اشاره میکنیم :
علت سولفاته شدن باتری خودرو
دلایل سولفاته شدن باطری ماشین و راهکارهای آن : سولفاته شدن باتری خودرو بیشتر به خاطر عدم شارژ مناسب باتری و نگهداری نادرست آن رخ میدهد. در اینجا به سوال چرا باتری ماشین سولفاته میشود؟ پاسخ میدهیم :
وقتی که سولفاته شدن باطری آغاز میشود، ظرفیت باتری کاهش مییابد و این امر منجر به عملکرد ضعیف خودرو میشود. ممکن است متوجه شوید که خودرو به سختی روشن میشود یا زمان استارت زدن طولانیتر میشود. در موارد شدیدتر، ممکن است باتری کاملاً خراب شود و دیگر قابل استفاده نباشد. اما ایا سولفاته شدن باطری ماشین خطر دارد ؟ سولفاته شدن باتری میتواند منجر به خرابی کامل باتری و حتی مشکلات ایمنی در خودرو شود.
جلوگیری از سولفاته شدن باتری خودرو
چگونه از سولفاته شدن باطری خودرو جلوگیری کنیم؟ با انجام چند کار ساده میتوانید از سولفاته شدن باتری خودرو جلوگیری کنید. در اینجا به چند روش موثر اشاره میکنیم:
نگهداری منظم و بررسی باتری : یکی از مهمترین نکات در جلوگیری از سولفاته شدن باترید خودرو ، نگهداری صحیح از آن است. باتری باید در دمای مناسب نگهداری شود و از تخلیه کامل آن جلوگیری شود. همچنین، اطمینان حاصل کنید که پایانههای باتری تمیز و بدون خوردگی باشند.
استفاده از پوششهای محافظ : استفاده از پوششهای مخصوص برای قطبهای باتری میتواند از تشکیل سولفات جلوگیری کند. مثلا استفاده از درپوشهای لاستیکی است. درپوشهایی که بر سر باتری قرار میگیرد و باتری ماشین را از محیط تا حدی ایزوله میکند.
جلوگیری از تخلیه کامل باتری : تخلیه کامل باتری میتواند باعث تسریع در سولفاته شدن شود. از تخلیه کامل آن اجتناب کنید.
تست وضعیت باطری و شارژ آن : به طور منظم باتری خودرو را تست کنید تا از سلامت آن مطمئن شوید. با استفاده از دستگاههای تستر باتری، میتوانید وضعیت شارژ باتری را بررسی کرده و از شارژ کامل آن اطمینان حاصل کنید.
چگونه شارژ باتری به موقع انجام دهیم؟ : یک باتری همیشه باید در حالت شارژ مناسب باشد. از آنجا که باتریها به تدریج انرژی خود را از دست میدهند، باید به طور منظم آنها را شارژ کنید. این کار از سولفاته شدن باتری جلوگیری میکند.
توجه به سیستم برق خودرو : بررسی سیستم برق خودرو یکی دیگر از راههای جلوگیری از سولفاته شدن باطری است. اطمینان حاصل کنید که دینام و سیستم شارژ به درستی کار میکنند تا باتری خودرو به درستی شارژ شود.
مواد شیمیایی و استفاده از باطریهای با کیفیت : استفاده از باتریهای با کیفیت و مطمئن میتواند احتمال سولفاته شدن را کاهش دهد. همچنین، از استفاده مواد شیمیایی غیر مجاز برای تمیز کردن باتری خودداری کنید.
🔺👈محتوای پیشنهادی : برای اطلاعات بیشتر راجع به بازیافت باطری خودرو کلیک کنید.
روش های تمیز کردن سولفات باطری ماشین
بهترین روشهای تمیز کردن سولفاته باطری خودرو : برای تمیز کردن سولفاته باطری خودرو، میتوانید از روشهای مختلفی استفاده کنید که علاوه بر رفع سولفاتها، عمر باتری را نیز افزایش میدهد. در اینجا چند روش ساده و کاربردی برای تمیز کردن سولفاتههای باتری ماشین ارائه شده است:
محلول جوش شیرین یکی از مؤثرترین راهها برای پاکسازی سولفاتههاست. این محلول اسیدیته سولفاتهها را کاهش میدهد و آنها را از بین میبرد. ابتدا یک قاشق سوپ خوری پر جوش شیرین را با یک لیوان آب مخلوط کنید. اگر میخواهید زودتر نتیجه ببینید بهتر است آب گرم باشد. یک مسواک بدون استفاده را در محلول فرو ببرید و سپس به کمک مسواک همه جای باتری را فرچه بکشید تا باتری از رسوبات موجود پاک شود. تا جایی ادامه دهید که جوش شیرین دیگر واکنشی نشان ندهد و اگر از سولفات ها باز هم اضافه ماند با یک پارچه نمدار آن را پاک کنید.
از جمله روشهای خانگی برای تمیز کردن سولفات باتری خودرو استفاده از سرکه است. سرکه سفید به دلیل خاصیت اسیدی ملایم میتواند سولفاتهها را تجزیه کرده و از بین ببرد. برای این کار یک پارچه را به مقداری سرکه آغشته کنید و به روی سولفات ها بکشید و بعد با یک برس یا مسواک شروع به پاک کردن سولفات ها کنید.
یکی از راهکارهای ارزان برای رفع سولفاته باتری خودرو استفاده از آب داغ نیز یک روش ساده برای از بین بردن سولفاتهای خفیف است. مقداری آب جوش بر روی سر باتری بریزید و سپس با یک دستمال پارچه ای سطح ان را پاک کنید. اگر به این موارد دسترسی نداشتید میتوانید از نوشابه استفاده نمائید ، یک بطری نوشابه را باز نمائید و سپس بر روی سرباتری بریزید و پس از گذشت چند ثانیه با دستمال شروع به تمیز کردن کنید. در نهایت با یک پارچه خشک، اتصالات را خشک کنید.
امروزه اسپریهای ضد سولفات بهطور ویژه برای تمیز کردن سولفاته باتری طراحی شدهاند و به راحتی در فروشگاهها یافت میشوند. برای اینکار روی پایانه ها از اسپری بپاشید و چند دقیقه صبر کنید و سپس با یک دستمال و یا برس محل را تمیز کنید.
🔺👈محتوای پیشنهادی : برای اطلاعات بیشتر راجع به باتری AGM کلیک کنید.
تمیز کردن سولفاته باتری
سولفاته شدن باطری خودرو یکی از مشکلات رایج است که میتواند به عملکرد ضعیف باتری و مشکلات در استارت خودرو منجر شود. با رعایت نکات نگهداری صحیح و مراقبت از باتری، میتوانید از بروز این مشکل جلوگیری کرده و عمر باتری خودرو خود را افزایش دهید.
🔺👈محتوای پیشنهادی : برای اطلاعات بیشتر راجع به روش های کاهش مصرف سوخت کلیک کنید.
سوالات متداول
تکنسینهای ماهر ما در کمترین زمان ممکن به محل شما میآیند و باتری خودرویتان را رایگان تعویض میکنند.
نمایندگی سپاهان باتری اصفهان ، با خدمات سیار خود تعمیرگاه را به محل شما میآورد.